Wednesday, October 15, 2008

တုန္႔ယမ္ကု ဟင္းခ်က္နည္း

မမ၀ါနဲ႔သဥၹာက တုန္႔ယမ္ကုဟင္းခ်က္နည္းေလး ေျပာျပေပးလို႔ ေျပာထားတဲ႔အတြက္ မီးေလးလဲ

ပုံနွင့္တစ္ကြေဖာ္ျပေပးခ်င္တာနဲ႔ ဟင္းကိုျပန္ခ်က္လိုက္တယ္.........ဟီးးးးးးး....ၾကြားခ်င္တာဟုတ္ဖူးေနာ္

ေသခ်ာေျပာျပလို႔မတတ္လို႔.........လိုအပ္တဲ႔ပစၥည္းေတြကေတာ့.................

(၁)..ပုဇြန္........၅ေကာင္း

(၂)မွိဳ...........အပြင့္ၾကီး......၇ပြင့္

(၃)စပလင္....၃ပင္နွင့္ပတဲေကာ္...လက္နွစ္ဆင့္ေလာက္...

(၄)ငရုပ္သီးေတာင့္..၆ေတာင့္နွင့္ဆားအနည္းငယ္

(၅)နံနံပင္နွင့္ၾကက္သြန္ျမိတ္အနည္းငယ္

(၆)သံပရာသီးတစ္လုံးနွင့္ငရုပ္သီးဆီစိမ္ထားတဲ႔ဟာေလးအနည္းငယ္ပါ(ပုံမွာပလင္းေလးပုံေလးျပထားပါတယ္)

(၇)ခေနာ္တစ္တုံးနွင့္အုန္းနို႕ဘူးေသးတစ္ဘူး

(၈)ေရွာက္နိုရြက္၃-၄ရြက္နွင့္ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လုံးတို႕ပဲျဖစ္ပါတယ္


ပုဇြန္ကိုအခြံႏႊာေနာက္ခ်ီးထုတ္ထားပါ ၊ မွိဳကိုေရစင္ေအာင္ေဆးျပီးအပြင့္ၾကီးလ်င္ ထက္ျခမ္းခြဲျပီးေရစစ္ထားပါ ၊

စပလင္ကိုလက္တစ္ဆင့္ခန္႕ေစာင္းျပီးလွီးထားပါ ၊ ပတဲေကာ္ကိုပါးပါးလွီးထားပါ. နံနံပင္၊ၾကက္သြန္ျမိတ္၊သံပရာ

သီး နွင့္ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလိုသလိုေလးလွီးထားပါ ငရုပ္သီးကိုပါးပါးေလးေစာင္းျပီးလွီးထားပါ ၊ ေရွာက္နိုရြက္ကို

အရြက္လိုက္ေရေဆးျပီးထား ထားပါ ၊ေရကိုနို႔ဆီဘူး၃ခြက္ စာေလာက္တည္ထားပါ ၊

ေရဆူလာတာနဲ႔စပါလင္၊ပတဲေကာနွင့္ခေနာ္ထည့္ပါ၊ နွစ္မိနစ္ေလာက္ၾကာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ငရုပ္သီးထည့္ပါ ၊
ေရျပန္ဆူလာရင္( ငရုပ္သီးဆီစိမ္ထားတာေလး)ထမင္းစားဇြန္းနဲ႕တစ္ဇြန္ထည့္ပါ၊ ျပီးရင္မွိဳထည့္ၾကက္သြန္ျမိတ္

္ထည့္ ေရွာက္နိုရြက္ထည့္ ေရျပန္ဆူလာရင္ဆားအနည္းငယ္ထည့္..အေပါ့အငန္ျမည္းၾကည့္..

ပုဇြန္ထည့္အုန္းနို႔အနည္းငယ္

ထည့္ျပီးေနာက္ထပ္တစ္ၾကိမ္ ေရျပန္ဆူလာရင္သံပရာသီး အနည္းငယ္ထည့္ျပီးခ်လို႔ရပါျပီး

မွတ္ခ်က္၊ ။ ပုဇြန္ကိုေနာက္ဆုံးမွထည့္ရပါမယ္ ထည့္ျပီးတာနဲ႔ေရျပန္ဆူရင္အိုးကိုခ်ရပါမယ္

မဟုတ္ရင္ပုဇြန္အသားမာသြားပါလိမ့္မယ္.. ခေနာ္အစားၾကက္ရိုးကိုအၾကာၾကီးျပဳတ္လဲရပါတယ္

သံပရာသီးကိုစားခါနီးမွ...စားသုံးမဲ႔ပန္ကန္ထဲကိုညစ္ထဲ႕ ရင္ပိုျပီးအရသာရွိပါတယ္ ပုံထဲမွာျပထားသလိုေလး

ဟင္းကိုပန္ကန္ထဲထည့္ျပီးအေပၚကနံနံပင္ေလးအုပ္ျပီး သံပရာရည္ေလးညစ္ျပီးေတာ့ စားလိုက္လို႔

ေဆြမ်ိဳးေမ့သြားမယ္ ဆိုရင္မီးေလးမသိဘူးေနာ္...........ဟီးးးးး

အလြယ္တစ္ကူစားသုံးနိုင္တဲ႔ဟင္းတစ္ခြက္ျဖစ္ပါတယ္ရွင္...........

မီးေလးခ်က္ထားတာေလး အိမ္ျပန္သယ္သြားၾကပါဦးေနာ္ အကုန္ယူသြားလဲ ခ်ိတ္ခ်ိဳးဘူးေနာ္.........ဟတ္ဟတ္


မီးေလး

6 comments:

WWKM said...

အယ္..ညီိမေလး ေက်းဇူးေနာ္.ေက်းဇူး
မမ၀ါ လာဖတ္သြားျပီ. ေပ်ာ္စရာၾကီး ခ်က္စားဦးမွပဲ.
ဖတ္ျပီးမမွတ္မိဘူး.. ခ်က္မယ္ဆိုမွ တေခါက္ျပန္လာဖတ္မယ္ေနာ္။ အဟဲ

ခင္မင္စြာနဲ႕
မမ၀ါ

မသက္ဇင္ said...

မီးေလးေရ---
ခ်က္စားပါအံုးမယ္---နည္းေပးတာေက်းဇူးတင္ပါတယ္---
ခင္မင္လ်က္

Anonymous said...

တစ္ခ်ိဳ႕ နာမည္ေတြ မသိဘူး အဟီး
တစ္ခါမွ မစားဖူးဘူး ..
ေရာက္တုန္း တစ္ခါတည္း ဆြဲသြားလိုက္မယ္ေနာ္
ျပန္ရင္ ပါဆယ္ေလးပါ ထုပ္ေပးလိုက္ဦး
သူငယ္ခ်င္းေတြ ၾကြားမလို႕ပါ
ဒါ မီးေလး ခ်က္ထားတာပါလို႕ေလ :P

Unknown said...

ေက်းဗူးတင္ပါတယ္

Unknown said...

ခ်က္စားတတ္သြားျပီ။ေက်းဇူးတင္တယ္ေနာ္။ေနာက္ ရွိေသးရင္လဲ ေျပာျပေပးပါအံုး။

Anonymous said...

ခ်က္ေကၽြးေနာ္

 

meelayzar © 2008. Design By: SkinCorner|Minnyoonthit