Wednesday, February 1, 2012

ၾကက္ဆီထမင္း (သို႕) ထိုင္း ေခါက္မန္ကိုင္


ၾကက္ဆီထမင္းအတြက္ ......

လိုအပ္ပစၥည္းေတြကေတာ့

၁။ၾကက္အလတ္စား တစ္ေကာင္(ေပါင္ျခမ္းသတ္သတ္ဆိုရင္လဲရပါတယ္)
၂။ၾကက္ေသြး(က်က္ျပီးသား) လိုသေလာက္ထည့္လို႕ရပါတယ္
၃။ၾကက္သြန္ျဖဴ(နုတ္နုတ္စင္းျပီးသား စားပြဲတင္ဇြန္း၅ဇြန္း)၊ၾကက္သြန္မႊာၾကီး ၇မႊာ၊
၄။သၾကား(ေရေႏြးၾကမ္းပန္ကန္လုံး တစ္လုံးစာ)
၅။ဂ်င္း(လက္၃ဆစ္အရြယ္၃ခု)
၆။ငရုတ္သီးအနီ(လက္နွစ္ဆစ္အရြယ္၄-၅ေတာင့္)
၇။နံနံပင္(အျမစ္ပါ ..၃ပင္)
၈။ပဲပုတ္ရည္ (ပဲပုတ္ရည္မရွိပါက ရိုးရိုးပဲပုတ္လဲရပါတယ္)
၉။ပဲဆီ(အေနာက္)စားပြဲတင္ဇြန္း၁ဇြန္း၊
၁၀။ေပၚဆန္းေမႊး နို႕ဆီဘူး၃ဘူး
၁၁။ဆီအနည္းငယ္
၁၂။ဆားအနည္းငယ္
၁၃။သခြားသီး
၁၄။ရွာလကာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း၄ဇြန္း .... တို႕ပဲျဖစ္ပါတယ္

ခ်က္ျပဳတ္နည္းကေတာ့

၁။ၾကက္သားမ်ားကိုစြပ္ျပဳတ္လုပ္ရန္အတြက္ အိုးတစ္အိုးတြင္ နာရီ၀က္ခန္႕ျပဳတ္ထားပါ၊ ၾကက္မျပဳတ္ခင္ ၾကက္သေရကို ခြာျပီး ဖယ္ထားေပးပါ။ (ေပါင္ျခမ္းသတ္သတ္ပဲဆိုရင္ေတာ့ မိနစ္၂၀ေလာက္ဆိုရပါျပီး (ေမြးျမဴေရးၾကက္ဆိုရင္ေျပာတာပါ) အိမ္ၾကက္ဆိုရင္ေတာ့ နူးအိတဲ႕အထိျပဳတ္ရပါမယ္။ ဆားအနည္းငယ္ ထည့္ျပဳတ္ေပးပါ။

၂။ဒယ္အိုးထဲတြင္ ၾကက္သေရမ်ားကို ဆီထြက္လာေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ။ ထိုဆီျဖင့္နုတ္နုတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ မ်ားကိုဆီခ်က္ လုပ္ေပးပါ။ၾကက္သေရမမ်ားပါက ရိုးရိုးဆီျဖင့္လဲ ဆီခ်က္ ခ်က္လို႕ရပါတယ္ေနာ္။

၃။ေဆးျပီးသားဆန္ကို ထမင္းအိုးထဲထည့္ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ထည့္၊ ၾကက္သားစြပ္ျပဳတ္ရည္ထည့္၊ စြပ္ျပဳတ္ရည္ကို ပုံမွန္ထမင္းခ်က္တာထက္ ပိုထည့္ေပးပါ။ ဆားနည္းနည္းထည့္ေပးပါ။

၄။ၾကိတ္စက္ထဲသို႕ ဂ်င္း၊နံနံပင္ျမစ္၊ ငရုတ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ပဲပုတ္ရည္၊ ပဲဆီအေနာက္၊သၾကား၊ ဆား၊ ရွာလကာရည္၊စြပ္ျပဳတ္ရည္တို႕ထည့္ျပီးၾကိတ္ပါ၊

၅။စက္နဲ႕ၾကိတ္ျပီးရင္ အိုးထဲထည့္ျပီး ဆူလာသည္အထိျပဳတ္ေပးပါ။ ဆူလာရင္ မီးပိတ္ျပီး အေအးခံထားပါ။ ေအးသြားရင္ ပန္ကန္လုံးေသးေသးေလးထဲထည့္ထားပါ၊

၆။ပန္ကန္ထဲမွာ ထမင္းထည့္ ေဘးမွာသခြားသီးအကြင္းေစာင္းေစာင္းေလးေတြလွီးျပီးစီထည့္၊ ၾကက္ေသြးေလးေထာင့္ အျပားေလးေတြလီွးပီးစီထည့္ ။ ျပဳတ္ျပီးသားၾကက္သားကို အတုံးရွည္ရွည္ေလးမ်ား လွီးျပီး ထမင္းေပၚမွာ စီထည့္ပါ။

၇။နံနံပင္ဖတ္နည္းနည္းစီထည့္ျပီးရင္ေတာ့ အဆင့္သင့္စားသုံးနိုင္ပါျပီး။

မွတ္ခ်က္။ ။ပုံကေတာ့မီးေလးဂူဂယ္လ္ကေနရွာထားတဲ႕ပုံေလးပါ ။ လုပ္စားၾကည့္ၾကပါဦးေနာ္
မီးေလးကေတာ့ အရမ္းၾကိဳက္တယ္ း)




0 comments:

 

meelayzar © 2008. Design By: SkinCorner|Minnyoonthit